Χούμους

200 γρ. Ρεβίθια, βρασμένα
100 γρ. ταχίνι
1 λεμόνι (το χυμό του)
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ. σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ποπ Σητείας Λασιθίου Κρήτης.
4 κ. σ. νερό
1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
Αλάτι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο για διακόσμηση.
Από βραδύς μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό και το πρωί τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ το βρασμένα ρεβίθια μαζί με το ταχίνι, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, πάπρικα και λίγο νερό.
Αλέθουμε σε μπλέντερ, ώστε να αποκτήσει το ντιπ μας κρεμώδη υφή.
Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, μια κουταλιά τη φορά. Το πόσο θα βάλετε εξαρτάται από το πόσο ξινό το προτιμάτε στην γεύση σας κ πόσο όξινο είναι το λεμόνι σας. Οπότε δοκιμάζουμε και προσθέτουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!