Καγιανάς της Κρήτης
2 κιλά τομάτες
330 γρ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
5-6 αυγά
Αλάτι κ πιπέρι
Επιλέγουμε 2 κιλά ώριμες τομάτες χωρίς πολλά υγρά και τις τρίβουμε στον τρίφτη .
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο , προσθέτουμε τις τομάτες , το αλάτι και το πιπέρι και τις μαγειρεύουμε ως ότου γίνει μια ωραία πηχτή σάλτσα.
Σε ένα αντικολλητκό τηγάνι ρίχνουμε 5-6 κουταλιές της σούπας από την τομάτα (το υπόλοιπο της τομάτας μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο , προσθέτοντας μια στρώση ελαιόλαδο πάνω ώστε να καλύψει την τομάτα.) χτυπάμε τα αυγά τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την τομάτα και ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τον “καγιανά” να φουσκώσει.
Αφού απορροφηθούν όλα τα υγρά, με την βοήθεια ενός πιάτου γυρίζουμε τον φαγητό μας από την άλλη πλευρά και αφήνουμε ως ότου ψηθεί.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!