Μοσχαράκι με λαχανικά
3 μεγάλα κολοκύθια κολοκυθάκια ή 6 μικρά
½ κιλό πατάτες
3 καρότ
1 μελιτζάνα
400 γρ. τριμμένες ώριμες τομάτες
2 ξερά κρεμμύδια
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 κιλό μοσχάρι από μαλακό μέρος
½ κούπα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο “Agrelia”
½ κούπας κρασί κόκκινο ξηρό.
Αλάτι & πιπέρι
Κόβουμε το μοσχαράκι μας σε μερίδες το πλένουμε και το αλατίζουμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί , προσθέτουμε το κρέας, αλατίζουμε ελαφριά και στην συνέχεια τα λαχανικά, τα σοτάρουμε όλα μαζί. Μόλις τελειώσουμε το σοτάρισμα, σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά για να σιγο-μαγειρευτεί, προσθέτουμε νεράκι αν χρειάζεται.
Όταν το κρέας έχει μισο-μαγειρευτεί, το αδειάζουμε σε μια γάστρα, κόβουμε σε μικρές φέτες και το σκόρδο και τα περιχύνουμε με την ντομάτα.
Πασπαλίζουμε λίγο πιπέρι , σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο για μια ώρα περίπου.
Προσθέτουμε νεράκι ενδιάμεσα αν χρειάζεται .
Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζουμε την γάστρα για να μελώσει η σάλτσα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!